Viering 150 jaar Van oord start met doop eerste LNG-schip

Joop
By Joop april 13, 2018 16:29

Viering 150 jaar Van oord start met doop eerste LNG-schip

Werkendam – Feest dit weekend bij Van Oord in Werkendam die hun 150-jarig jubileum vieren met de doop van hun eerste LNG-schip. De pers mocht vrijdag al een kijkje komen nemen op hun nieuwe paradepaardje die lag afgemeerd in de Beatrixhaven in Werkendam.

Dankzij slimme eigenschappen verbruikt het schip minder brandstof, waardoor de CO2-uitstoot daalt zonder dat de operationele productie afneemt. De Werkendam wordt uitgerust met verschillende sensoren en mogelijkheden voor energieopslag. De sensoren meten het energieverbruik van de systemen aan boord, waarbij het zelfs mogelijk is om overcapaciteit op te slaan en te hergebruiken, zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van de kraan. De meetinformatie zorgt er ook voor dat de bemanning inzicht heeft in het energieverbruik en hierop adequaat kan inspelen. Het kraanschip zal met name worden ingezet bij de uitvoering van Nederlandse projecten van de dochteronderneming Paans Van Oord

De Werkendam is gebouwd door de werf Neptune in Hardinxveld-Giessendam. De bouw van het kraanschip nam ongeveer twaalf maanden in beslag. Morgen vindt de officiële doop van het schip plaats. Altena Digitaal maakte onderstaande video.

Video en tekst: Hans Verbeek – Foto’s: Joop Lankhaar

Dit bercht is 1937 keer gelezen

Share
Joop
By Joop april 13, 2018 16:29

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg