Vijf cursisten geslaagd voor DigiSterker

Joop
By Joop maart 12, 2019 16:38

Vijf cursisten geslaagd voor DigiSterker

REGIO – Afgelopen maand rondde vijf cursisten de cursus DigiSterker af en ontvingen daarvoor een certificaat. Deze cursisten zijn nu bekend met de mogelijkheden van de digitale overheid.

 De cursus DigiSterker is een samenwerking tussen SeniorWeb Land van Heusden en Altena en de Bibliotheek CultuurPuntAltena.  Vrijwilligers van SeniorWeb verzorgen de training met het materiaal dat door de Bibliotheek is opgezet. De cursus ondersteunt inwoners van Altena bij het digitaal zaken doen met de overheid en instanties zoals bijvoorbeeld het UWV.

Vier ochtenden gingen de cursisten in een kleine groep aan de slag met zeer praktische opdrachten. Sija op ’t Hof, trainer van SeniorWeb, vertelt: “ Cursisten leren informatie te vinden op overheidssites maar ook hoe ze veilig kunnen omgaan met hun persoonlijke gegevens. Hoe herken je nepmails; internetcriminelen gaan steeds professioneler te werk”.

Heb jij interesse in een cursus? Informatie over de verschillende cursussen vind je op bibliotheekaltena.nl/digitaalhuis.

Dit bercht is 423 keer gelezen

Share
Joop
By Joop maart 12, 2019 16:38

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg