W.I.K. Plaatsingen toestel- en districtsfinales

Joop
By Joop mei 9, 2019 19:08

W.I.K. Plaatsingen toestel- en districtsfinales

WIJK EN AALBURG – De selectiegroep van Sportvereniging W.I.K. bestaat uit 28 turnsters in de leeftijd van acht tot zeventien jaar. De meiden trainen twee keer per week onder leiding van Amke en Manon Vlastuin, Angela Hartman en sinds kort helpen Manon Verbeek en Charonne Kant mee als assistent.

Het kost de trainsters heel wat uurtjes om de lessen goed voor te bereiden en iedere training tot een uitdaging te maken voor de turnsters. Binnen de selectiegroep is namelijk een diversiteit aan niveaus en leeftijdscategorieën. Turnen is weliswaar geen teamsport maar het ontbreekt bij onze selectieleden zeker niet aan teamgeest. De turnsters zijn blij voor elkaar als de ander een medaille wint. Vinden het heel vervelend als er een trainingsmaatje uitvalt door een blessure. Trainen met elkaar is immers een stuk gezelliger.

Turnen draait niet alleen om het te behalen resultaat. Toch is het leuk om successen te vermelden. Onze trainsters zijn bescheiden dames, zullen niet van de daken schreeuwen dat hun meiden zo goed hebben gepresteerd. Dus doen wij dat bij deze, want wij zijn ontzettend trots op onze trainsters en turnsters. Tot nu toe hebben drie turnsters een plekje in de Districtsfinale weten te bemachtigen. Lieve Colijn en Mirthe Lankhaar mogen afreizen naar Cuijk (25 mei) en Noa Dammers naar het verre Brunssum (15 juni). Maar liefst 19 turnsters nemen deel aan een toestelfinale (18 mei en 29 juni). Sommige van hen mogen zelfs meerdere toestelfinales turnen!

Zaterdag aanstaande turnen Sarissa Smulders, Gwen Boll, Emma van Tilborg, Sanne Hartman en Fenne van der Pol nog hun regiofinale in Goes. Veel succes en plezier meiden!

Share
Joop
By Joop mei 9, 2019 19:08

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad