Waterpolo jeugd ZVDO’74 behaalt vijfde winst op rij

Joop
By Joop november 4, 2019 18:08

Waterpolo jeugd ZVDO’74 behaalt vijfde winst op rij

Waterpolo jeugd ZVDO’74 behaalt vijfde winst op rij. En weer hebben de jeugd waterpoloërs van ZVDO de volle drie punten in eigen zak gestoken. Dit keer versloegen de reuzendoders uit Altena De Krabben uit Bergen op Zoom.

Het was afgelopen zaterdag niet de beste wedstrijd welke er gespeeld werd, uiteraard was dit ook de verdienste van de tegenstander. Deze zat er kort en fel op en stond niet toe dat ZVDO gemakkelijk kon combineren, onder druk werd er minder goed gepasst  als wat er op de trainingen te zien is.

Vervolgens was het goed om te zien dat een gedeelte van de jeugd selectie wekelijks de kracht trainingen volgt, de ZVDO atleten konden namelijk uit het fysieke vaatje tappen waardoor de pittige duels vaak gewonnen werden.

Brian de Bode opende afgelopen zaterdag door zijn eigen verdiende straf worp te benutten de score. Mathé van Noorloos wist even later de score te verdubbelen, de sterke Noah Rochat had verdedigend veel toegevoegde waarde, kreeg overigens onterecht een strafworp tegen waardoor het eerste kwart werd afgesloten met een voorsprong van 2-1. Hierna bleef het lang spannend het tweede kwart eindigde namelijk in 1-1 waardoor het derde kwart begonnen kon worden met een 3-2 voorsprong.  Achterin ligt bij ZVDO een koppel van een heel hoog niveau, de (sportieve ) coach van de tegenstander benoemde met name keeper Niels  Skledar en veldmaarschalk Janne-Lynn Himpers als magnifiek. Hierdoor kon een steeds beter wordende Joeri van Rijswijk de score  voor ZVDO uitbouwen tot een voorsprong van 4 goals.

Een scherp spelende Frederik Colombijn van de Krabben maakte het nog spannend door twee snelle goals te produceren. Dit was tevens het signaal voor de coaches om even in te grijpen op het vrije wisselen, mede omdat er al geschoven was in de koppels door de uitsluiting van Noah na drie persoonlijke fouten. Lisa Leijendekker bracht in de slotfase de rust terug voor de thuisploeg door de marge weer op drie goals te brengen. Door de laatste zoemer veranderde de 8-5 voorsprong in de uiteindelijke eindstand, met als gevolg dat ZVDO de maximale score van 15 punten uit de afgelopen 5 wedstrijden wist te halen.

ZVDO heeft nu een volle competitie ronde gehad en staat momenteel met een wedstrijd meer gedeeld tweede. De collega nummer twee en één moeten nog tegen elkaar spelen waardoor er automatisch punten verloren gaan worden in de top van de competitie.

Langzaam worden de trainingen opgevoerd, naast de team training volgen enkele jeugdleden een eigen programma door onder andere aan te sluiten bij de senioren  van de club. De verwachting is dan ook dat de ploeg nog verder kan groeien in deze competitie, komende zaterdag komt het sterke Oosterhout op bezoek in AquaAltena. Om de druk bij de concurrenten erop te houden is winnen een must, mocht dit lukken volgt een zaterdag later de eerste echte weegschaal wedstrijd tegen de koploper uit Breda. Beide wedstrijden worden thuis in het zwembad Aqua Altena gespeeld.

Stockfoto

Dit bercht is 108 keer gelezen

Share
Joop
By Joop november 4, 2019 18:08

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad