Waterpolo jeugd ZVDO’74 Heer en Meester in Terneuzen

Joop
By Joop februari 3, 2020 16:33

Waterpolo jeugd ZVDO’74 Heer en Meester in Terneuzen

Terneuzen, daar was het te doen voor de jeugd waterpoloërs van ZVDO. Na een lange reis hadden ze er zin in, als een stel jonge honden vol ongeduld stonden ze te popelen bij de teambespreking.

Brian de Bode had met zijn explosiviteit als op zwemmer meteen de bal, ZVDO wist deze goed in het team te houden. Na 23 seconden was Mathé van Noorloos degene die de score opende met een door hem zelf verdiende strafworp. Eén kwartje bleef het spannend in het mooie sportcomplex van Terneuzen.

De Schelde, zoals deze ploeg genoemd word kwam nl tot 2 maal toe op gelijke hoogte. ZVDO sloot de eerste periode winnend af met een 3-2 voorsprong.

In het korte rust moment gaf Coach Lou Goedel de opdracht mee op feller te zijn, deze boodschap werd goed ontvangen en dito uitgevoerd, Mathé scoorde binnen 20 seconden. Noah Rochat wist zijn hoge niveau van de laatste weken weer te halen. Noah lijkt een extra motivatie boost te hebben gekregen. Zijn trainers glimlachen als hij weer verschijnt voor een extra midweekse training. Het Heren1 team komt met deze prestatie curve voor hem heel dichtbij.

Omdat Janne Linn Himpers steeds vaker door kan schuiven had Ellen van der Linden het af en toe zwaar achterin. Op de juiste momenten koos ze voor de midachter positie, dapper wist ze haar duels meestal te winnen. Of het de tegenstander zo lastig te maken dat keeper De Dijk het niet te moeilijk kreeg.

Noah sloot het tweede kwart in stijl af door in de laatste seconde de bal vanaf zijn eigen helft richting het doel van  de tegenstander te gooien. Waardoor hij het netje wist op te bollen tijdens het geluid van de zoemer.

Mathé beleefde een heerlijke polo middag, aan de bal ijzersterk richting de goal waardoor de tegenstander niet anders kon doen dan de noodrem gebruiken. Mathé kreeg hierdoor maar liefst 5 strafworpen mee. De gunfactor in dit team naar elkaar is hoog, de vaste strafworpennemer gaf de bal naar mate de wedstrijd in de tang zat, 3 maal aan een teamgenoot. De laatste opdracht na de score van 11-4 was full press te spelen door de tegenstander hoog op te vangen wist ZVDO De Schelde onschadelijk te maken in hun laatste momenten van bal bezit.

Foto: ZVDO

Share
Joop
By Joop februari 3, 2020 16:33

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad