Waterpolojeugd ZVDO. Geen wedstrijden wel thuis training.

Joop
By Joop maart 16, 2020 13:11

Waterpolojeugd ZVDO. Geen wedstrijden wel thuis training.

REGIO – Helaas en begrijpelijk vervallen ook voor ZVDO alle training en wedstrijden. Jammer voor deze jonge atleten, ze waren namelijk in top vorm met hun team.

Begripvol werd er gereageerd op de digitale mededelingen dat er iig tot het einde van de maand geen training meer was. De jonge generatie ZVDO’ers neemt op een juiste manier hun verantwoordelijkheid door de huidige Corona situatie correct in te schatten en hier ook naar te handelen.

Waterpoloatleten zijn wat energierijker dan gemiddelde sporters. Dit bleek ook wel na de inventarisatie, de begeleiders van deze jeugd atleten stelden de vraag of er behoefte was aan een centraal geleide thuis training. Fanatiek zoals ze zijn werd er door het merendeel direct met een ja gereageerd.

Afgelopen vrijdag stond de eerste thuis training op de agenda. Verspreid in de gemeente Altena werd er om 19:20 door een 15 tal atleten begonnen aan de warming up. 10 minuten bewegen op een rustig tempo variërend van traplopen, de straat in en uit joggen of enkele rondjes om het blok of je eigen huis rennen. Al deze instructies kwamen zoals vooraf afgesproken binnen op de centrale groepsapp via de team begeleiderapp.

Nadat iedereen warm was mochten ze rustig hun schouders en heupen los zwaaien. Hierna volgende het echte werk een uur lang kwamen er via de app om de 4 minuten in totaal 15 verschillende video instructies binnen. 1 minuut instructie kijken was tevens het rust moment om bij te komen van 3 minuten intensieve opdracht uitvoeren.

Deze eerste keer kwamen met name de benen en de buikspieren herhaaldelijk aan bod. Er werd geplankt, opgedrukt, sit-ups, crunches, etc. Afgesproken was dat de individuele atleten actie foto’s van zich zelf in de app zouden zetten. Hierdoor ontstond er alsnog het gevoel dat je met een gezamenlijke team training bezig was.

Al met al is de uitvoering van dit initiatief de atleten en trainers goed bevallen. Op maandag en vrijdag word hier weer vervolg aangegeven.

Voor de geïnteresseerden we hebben enkele actie foto’s en een korte video vanuit de app groep, die u hieronder kunt bekijken.
Foto’s en video aangeleverd door ZVDO

Share
Joop
By Joop maart 16, 2020 13:11

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad