Waterpolojeugd ZVDO’74 blijft winnen

Joop
By Joop november 12, 2019 16:54

Waterpolojeugd ZVDO’74 blijft winnen

Afgelopen zaterdag werd in het thuis bad AquaAltena de zesde overwinning op rij geboekt door de waterpolojeugd van ZVDO. Helemaal naar wens begon, tegenover een volle tribune en ondanks de openingsgoal van Brian de Bode, de wedstrijd niet.

Het spel was o.a. door de kwaliteit van de tegenstander rommelig, de driehoekjes te langwerpig en te veel blinde passes. Dit hield de tegenstander De Warande uit Oosterhout in de wedstrijd. Voor de neutrale toeschouwer moet het een fascinerend schouwspel geweest zijn. Helemaal omdat de bezoekers zelfs tot drie keer toe de leiding wisten te nemen.

Jonkies Ruben Boll, Mark van Dijk en Ellen van de Linden beleefde een leerzame polo middag en ontvingen van Coach Lou Goedel welke na twee weken afwezigheid weer fanatiek langs de kant stond, de complimenten omdat ze zich bleven concentreren op het spel.

De man van de wedstrijd was keeper Niels Skledar, alias de Dijk van Altena. Deze keeper laat elke verdediger beter spelen omdat ze weten dat ze een foutje mogen maken. Hierdoor kon ZVDO het initiatief weer naar zich toe trekken. Mathé van Noorloos en Joeri van Rijswijk, welke voor de derde wedstrijd op rij wist te scoren. Maakten samen tot drie keer toe gelijk makende goals.

Het vierde kwart startte met een 4-4 stand. De jeugd atleten hadden in het rust moment afgesproken om beter aanspeelbaar te zijn en elkaar sneller de bal te geven. Hanna Dommisse en Lisa Leijendekker begrepen dit goed door dominant te verdedigen schoof Janne-Lynn iets in, combineert met Brian, welke  5-4 op het score bord liet branden.  Mathé en Noah deden dit tot twee keer toe in wisselende volgorde en scoorde beide overtuigend. Het team word mentaal steeds weerbaarder en fysiek sterker dit kwam tot uiting door het laatste kwart met 3-1 te winnen.

Onder luid applaus en met 7-5 op het scorebord kwamen de water atleten het droge op.

Aanstaande zaterdag staat de belangrijkste wedstrijd van hun beginnende waterpolo carrière op de agenda. Koploper SBC2000 uit Breda komt op bezoek. De Otters mogen laten zien of ze mee kunnen doen om plaats 1. Bij winst kan het een heel bijzonder seizoen gaan worden.

Zaterdagmiddag 16-11  begint om 16:30  de eerste van de maar liefst 5 ZVDO ploegen welke die middag een wedstrijd op het programma hebben staan. Volle bak zal het worden in AquaAltena door de gratis entree. Ben je nieuwsgierig kom gerust een keer kijken.

 

 

Share
Joop
By Joop november 12, 2019 16:54

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad