Waterpolojeugd ZVDO’74 slachtoffer van eigen succes

Joop
By Joop juni 25, 2020 09:28

Waterpolojeugd ZVDO’74 slachtoffer van eigen succes


Regio – De waterpolojeugd van ZVDO gaat hun derde week van training al weer in en bereidt zich na het succesvolle seizoen van afgelopen jaar voor op een zwaardere competitie. De competitie zal komend jaar niet alleen zwaarder zijn omdat er een categorie hoger gespeeld mag gaan worden, de jeugdafdeling wordt ook nog eens slachtoffer van zijn eigen succes.

Hanna Dommisse, Noa van Rijswijk en Lisa Leijendekker stromen door naar het eerste dames team van de club. Janne-Lynn Himpers blijft lid en trainen bij ZVDO, maar gaat haar wedstrijden spelen in een klasse hoger voor een opleidingsteam in Oss. De laatste aderlating is Mathé van Noorloos, afgelopen seizoen mocht hij op regelmatige basis spelen in het eerste team van de club. Komend seizoen zullen zijn Heren 1 wedstrijden niet veel veranderen, echter aan jeugd wedstrijden zal hij voor ZVDO bijna niet  meer toekomen. Door de team en individuele prestaties van het afgelopen seizoen is deze jonge atleet gescout, waardoor hij op het hoogste niveau jeugdcompetitie mag gaan spelen in Eindhoven bij één van de sterkste jeugdteams van Nederland.

Jeugdcoach Lou Goedel heeft afgelopen seizoen maar liefst 3 jonge meiden zien debuteren in Dames 1 en 4 jonge mannen in Heren 1. Ook zijn er nog eens 3 ZVDO poloërs toegelaten op het WOC (water polo opleidingscentrum) dit is een centrale trainingsgroep waarbij de beste clubatleten van Zuid-Nederland gezamenlijk mogen trainen. Met andere woorden de coach zag dit wel een beetje aankomen. Diep in zijn hart zegt hij stiekem wel een beetje trots te zijn, als clubman is het tegelijkertijd weer jammer. Ondertussen staat het nieuwe talent alweer op bij de jongere jeugdteams. Voor komend seizoen worden er namelijk maar liefst  drie jeugdteams ingeschreven voor de competitie. Voor het oudste jeugdteam zal er in de voorbereiding serieus getraind moeten gaan worden om zich te kunnen handhaven in de competitie. Met 3 trainingsmomenten in de week denkt de technische staf deze jonge atleten te kunnen begeleiden naar het gewenste niveau.

Waterpolo is een snelle, stoere, pittige teamsport, waarbij je over technische en zwemvaardigheden dient te beschikken. Daarnaast is ZVDO al ruim 45 jaar lang een gezellige club voor jong en oud. Als je een keer mee wil trainen bezoek de ZVDO site en kom gerust een keer langs. Deze periode is zeer geschikt om in te stappen.

Foto: ZVDO

Share
Joop
By Joop juni 25, 2020 09:28

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad