Waterpolojeugd ZVDO’74 steelt de show

Joop
By Joop september 9, 2019 22:47

Waterpolojeugd ZVDO’74 steelt de show

Zaterdag 7 september streden de jeugd waterpoloërs van ZVDO mee om de prijzen tijdens het nazomer toernooi in Breda. De trainers hadden dit toernooi ingepland als voorbereiding op de komende competitie.
De rustperiode was dit jaar direct na de competitie ingepland, met als doel om tijdens de zomer periode eerder te beginnen met de opbouw naar het seizoen toe. Wat volgende week alweer begint. Het team is grotendeels bij elkaar gebleven, 3 teamleden zijn doorgeschoven naar de senioren en 2 versterkingen zijn binnen gehaald. De nieuwe Benjamin van het team, Ellen van de Linden is leergierig. Deze jonge dame gaat het positiespel snel onder de knie krijgen en staat open voor coaching. De tweede aanwinst is Lisa Lijendekker wat gerust de stempel talent mag krijgen.

Om 10:20 klonk het eerste fluitsignaal, ZVDO wist als eerst de bal te bereiken, meteen werd de toon gezet. Scoren in de eerste aanval en daarna druk houden op de tegenstander. ZVDO liep snel uit, de talentvolle keeper Herman Skledar heeft door o.a. een strafbal te stoppen de 0 gehouden. Mark van Dijk maakte zijn eerste wedstrijdgoal. Na het laatste fluitsignaal stond er een overtuigende 12-0 op het score bord. Een mooi begin voor de poloërs uit de polders van Altena tegen DIO Etten-Leur.

De tweede wedstrijd zou de sleutel wedstrijd worden. De dorpelingen moesten tegen het grote SBC. Een sterke toonaangevende vereniging uit Breda met een gerenommeerde jeugdafdeling. De nieuwe Coach Lou Goedel waarschuwde zijn pupillen voor deze goede tegenstander. Eredivisie scouts hebben namelijk meerdere spelers van dit team op de korrel. ZVDO begon zeer scherp en kwam direct in balbezit, wederom wisten ze heel snel het netje te vinden. Langzaam namen De Otters de show over van de thuis spelende club door de voorsprong te verdubbelen dankzij een swingende aanval. Het neutrale publiek was onder de indruk hoe sterkhouder Janne-Lynn Himpers samen met Noah Rochat de aanvallen van SBC wisten te neutraliseren. SBC kwam met al hun kwaliteiten terug in de wedstrijd. Brian de Bode en Mathé van Noorloos wisten met hun goals de wedstrijd spannend te houden. Enkele momenten zag de arbiter iets door de vingers voor de thuisploeg. Wat resulteerde in tegengoals. Het grote SBC Breda was in het nauw gedreven door De Otters. De thuis spelers wisten ZVDO te verslaan met het minst grote verschil van slechts één goal.

De laatste wedstrijd ging naar alle waarschijnlijkheid om de tweede plaats. ZVDO moest aantreden tegen de Gouwe uit Waddinxveen. Hanna Domisse speelde net als Sietse Lijendekker voor de derde keer een dijk van een wedstrijd deze dag. Wellicht werd het team iets overmoedig, op tijd kwamen ze er achterom het veld groot te houden. Dit laatste was de sleutel om de wedstrijd te winnen. Hiermee werd ZVDO tweede in het best bezette toernooi in Nederland van afgelopen weekend.

Lou Goedel, de nieuwe coach borduurt verder op wat club mensen Arie Verwoert en Hans Bol hebben overgedragen. Ook is duidelijk wat nog aandacht moet krijgen tijdens de trainingen. ZVDO is een leuke vereniging trainend in het thuisbad AquaAltena. Lijkt waterpolo je leuk? kijk eens op onze site wanneer we trainen, het is één van de meest complete sporten.

Stockfoto

Dit bercht is 242 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 9, 2019 22:47

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad