Week van de Pleegzorg, 28 oktober t/m 4 november

Joop
By Joop oktober 30, 2020 16:15

Week van de Pleegzorg, 28 oktober t/m 4 november


Aandacht voor veilig thuis nog nooit zo belangrijk geweest

Op 28 oktober is de Week van de Pleegzorg gestart. Tot en met 4 november vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Niet verwonderlijk dat juist nu in coronatijd en de gedeeltelijke lockdown die aandacht harder nodig is dan ooit. Want voor een passende plek voor elk kind waar het zo thuis mogelijk kan opgroeien zijn meer mensen nodig. Pleegzorg Nederland doet een dringende oproep aan mensen om vooral nu hun hart en huis open te stellen. 

Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen, willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders. Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is.

Gemeente Altena, wethouder Paula Jorritsma:

“Ik heb groot respect voor onze pleegouders in Altena. Eén daarvan is pleegmoeder Marian Bok van gezinshuis Bok uit Veen. Zij noemt zichzelf geen pleegmoeder, maar verzorger. Zoals ze het zelf zegt: ‘We willen het zuiver houden, de ouders blijven altijd de ouders’.”

Pleegzorg in verschillende vormen
Het tekort aan pleegouders betreft niet alleen het aantal beschikbare mensen, maar ook het gebrek aan variatie in type pleegouders. We hebben gemerkt dat veel mensen niet weten dat er verschillende manieren zijn om pleegouder te zijn.  Daardoor denken veel van hen bij voorbaat al dat pleegzorg niets voor hen is. Met de Week van de Pleegzorg willen we de mensen laten zien dat je bijvoorbeeld ook pleegouder kunt worden in deeltijd. En hoe mooi het is op deze manier je wereld open te stellen voor kinderen die dat goed kunnen gebruiken.”

 Online informatiebijeenkomsten
We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe pleegouders. Oud, jong, alleen of samen? Het maakt niet uit, want ieder kind is anders en daarom zijn er verschillende soorten pleegouders nodig. Op maandag 2 november vindt er van 20.00 tot 21.30 uur een online informatieavond plaats. Denk je erover na om pleegouder te worden? Meld je dan aan voor de informatieavond via pleegzorg@breda.nl.

Share
Joop
By Joop oktober 30, 2020 16:15

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad