Week van Gebed “Buitengewoon”

Joop
By Joop januari 10, 2020 09:45 Bijgewerkt

Week van Gebed “Buitengewoon”

Het buitengewone staat centraal tijdens de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone.

Tijdens de Week van Gebed bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

De centrale Bijbeltekst voor de gebedsweek komt in 2020 uit het laatste deel van het boek Handelingen, hoofdstuk 27 vanaf vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid benaderd worden. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de christenen op Malta herdacht en gevierd. Zij hebben dit jaar het materiaal voor de gebedsweek voorbereid.

De Week van Gebed wordt georganiseerd door de beide kerken van Genderen, dit jaar in de Gereformeerde Kerk, het Kruispunt. Op zondag 19 januari beginnen we met een gezamenlijke gebedsdienst en is de gebedsbijeenkomst van 19.45 tot 20.30 uur. Verder is er iedere avond van maandag tot en met zaterdag een gebedsbijeenkomst van 19.00 tot 19.45 uur. Van harte welkom om in stilte of hardop mee te bidden.

 

Share
Joop
By Joop januari 10, 2020 09:45 Bijgewerkt

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad