Weersverwachting dinsdag: Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui

Joop
By Joop augustus 11, 2020 08:41

Weersverwachting dinsdag: Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui


Perioden met zon en zeer warm, in de middag vooral in het midden en zuiden kans op een onweersbui. Woensdag weinig verandering.

Vanochtend is het zonnig, al trekt er ook af en toe hoge bewolking over. In de middag ontstaan er enkele stapelwolken die in het midden en zuiden plaatselijk kunnen uitgroeien tot een onweersbui. Daarbij is er kans op windstoten, hagel en lokaal veel regen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 29°C op de Wadden tot lokaal 35°C in het zuiden van het land. De oostenwind is overwegend matig.

Vanavond sterven de buien geleidelijk uit en wordt het op de meeste plaatsen droog. In de nacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en kan er in de zuidelijke helft mogelijk nog een bui voorkomen, met kans op onweer. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 21°C en de oostelijke wind is zwak tot matig.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon en vooral in de middag ontstaan er waarschijnlijk weer een paar onweersbuien, met daarbij kans op hagel, windstoten en veel regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 29°C op de Waddeneilanden tot 34°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost. In de middag gaat op de stranden de wind van zee waaien. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 70% – Neerslag: 30% kans op 0/3 mm – Temperatuur van 21 tot 33°C – Wind uit het O 3bft.

Share
Joop
By Joop augustus 11, 2020 08:41

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad