Weersverwachting: Eerst bewolkt, in de middag meer zon. Maandag winterse buien en veel wind

Joop
By Joop april 4, 2021 11:20

Weersverwachting: Eerst bewolkt, in de middag meer zon. Maandag winterse buien en veel wind


Vandaag eerst bewolkt, vanmiddag meer zon. Maandag koud met winterse buien en veel wind, later in het noorden zware windstoten.

Vandaag is het eerst bewolkt, maar vrijwel overal droog. In de middag komt er vooral in het zuiden en westen meer ruimte voor de zon. In het noordoosten kan het lang bewolkt blijven. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 11°C. De wind neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied naar vrij krachtig en draait van noordwest naar west.

Komende nacht is er eerst weinig bewolking. In de loop van de nacht raakt het van het noordwesten uit bewolkt en trekt een gebied met regen zuidoostwaarts. De minima liggen rond 5°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust krachtig of hard.

Maandag overdag trekt de regen snel zuidwaarts weg en klaart het op. Van het noordwesten uit volgen enkele buien, die gepaard kunnen gaan met hagel en (natte) sneeuw en lokaal komt ook onweer voor. Zeer plaatselijk zou het dan kortstondig glad kunnen worden. Tussen de buien door is ook de zon regelmatig te zien. De maxima liggen rond 7°C, maar in intensieve buien daalt de temperatuur naar enkele graden boven nul. De noordwestenwind is vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en aan zee krachtig tot hard, in het Waddengebied later stormachtig, 8 Bft. Bij buien is er vooral in de kustgebieden kans op zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur. In de avond trekt de wind in het noordelijk kustgebied tijdelijk mogelijk aan tot stormkracht, 9 Bft, met zware windstoten van 90-100 km/uur. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 30% – Neerslag: 80% kans op 2/5 mm – Temperatuur van 5 tot 7°C – Wind uit het NW 5bft

 
Share
Joop
By Joop april 4, 2021 11:20

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad