Weersverwachting: In het noorden eerst laaghangende bewolking en lokaal mist

Joop
By Joop oktober 2, 2020 10:13

Weersverwachting: In het noorden eerst laaghangende bewolking en lokaal mist


In het noorden eerst veel laaghangende bewolking en lokaal mist. In het zuid(west)en mogelijk lichte regen. Morgen op meer plaatsen regen.

In het noorden komt vanochtend op veel plaatsen laaghangende bewolking en eerst ook lokaal mist voor. Later in de ochtend lost de laaghangende bewolking in het noorden op en kan de zon soms door de sluierbewolking heen schijnen. In de rest van het land wordt de bewolking dikker en in het uiterste zuidwesten en zuiden zou soms wat lichte regen kunnen vallen. De maxima lopen uiteen van 15°C in het uiterste zuidwesten tot lokaal 18°C in het oosten. De oostelijke wind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. Later in de middag en vanavond wordt de wind aan zee en op het IJsselmeer mogelijk krachtig.

Komende nacht is het zwaar bewolkt en vooral in het zuidwesten en zuiden is er kans op (mot)regen. De minima lopen uiteen van 11°C in het zuidoosten tot 14°C in het noordoosten. Er staat een matige oostenwind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard. Later in de nacht neemt de wind in het zuiden sterk af en wordt daar dan zuidelijk.

Morgen overdag beweegt de zone met regen langzaam noordwaarts, maar tegelijkertijd neemt de intensiteit af. In het zuidwesten en zuiden klaart het op is de zon af en toe te zien. In de middag of avond trekt een volgend regengebied van het oosten uit over de noordelijke helft. In de loop van de avond trekt dit regengebied weg. De maxima lopen uiteen van 15°C in het zuiden tot 18°C in het noordoosten. Van het zuiden uit draait de wind eerst naar zuidwest en later naar zuidoost. De wind wordt overal matig. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 30% – Neerslag: 80% kans op 4 mm – Temperatuur van 12 tot 16°C – Wind uit het Z 3bft.
 
MeteoGenderen
Share
Joop
By Joop oktober 2, 2020 10:13

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad