Weersverwachting: Perioden met zon en droog

Joop
By Joop september 11, 2020 11:06

Weersverwachting: Perioden met zon en droog


Vanochtend eerst wolkenvelden, geleidelijk meer zon. Zaterdagmiddag vooral in het noorden wolkenvelden en mogelijk wat lichte regen.

Momenteel komen er nog enkele wolkenvelden voor en is er sluierbewolking. In de loop van dag komt de zon er op steeds meer plaatsen goed bij. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden en 24°C in het zuidoosten. De wind is landinwaarts eerst zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in het Waddengebied staat er een matige wind uit zuid tot zuidwest. In de loop van de dag wordt de wind overal zuidwestelijk en is dan zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag is het helder en koelt het flink af met minima die uiteenlopen van 7°C in het oosten tot 12°C aan zee. Lokaal kan nevel of grondmist ontstaan. De wind is zuidwest en zwak, aan de kust matig.

Zaterdagochtend lossen de eventuele mistbanken snel op en zijn er perioden met zon. In de middag is er in de noordelijke helft van het land vrij veel bewolking en kan er soms wat lichte regen vallen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot 23°C in het zuidoosten. De westenwind is matig, in het noordelijk kustgebied eerst vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 50% – Neerslag: 10% kans op 0/1 mm – Temperatuur van 9 tot 20°C – Wind uit het W 4bft.

MeteoGenderen maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van weerstations.
Klik op de kaart voor meer informatie.
Share
Joop
By Joop september 11, 2020 11:06

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad