Weersverwachting van MeteoGenderen

Joop
By Joop september 26, 2020 13:52

Weersverwachting van MeteoGenderen


Vooral in het (zuid)westen buien. Vanmiddag af en toe zon, in de avond overal regen. Zondag eerst regen, later tijdelijk droog.

Er zijn zonnige perioden, maar met name in het zuidwesten trekken buien vanaf zee het land op. Er is een kleine kans op onweer. In het zuidoosten is het aanvankelijk bewolkt en valt er lokaal eerst nog motregen. Later vanmiddag neemt de bewolking van het noorden uit toe en gaat het regenen. Vanavond breidt de regen zich over de rest van het land uit. De maxima komen uit rond 15°C. De wind is landinwaarts zwak tot matig uit noord tot noordwest, aan de Zeeuwse kust noordwestelijk en krachtig tot hard. Later in de middag en in de avond wordt de wind langs de hele kust weer krachtig tot hard uit een noordelijke richting.

Komende nacht is het bewolkt en zijn er flinke perioden met regen. De minima lopen uiteen van 10°C in het zuidoosten tot 14°C op de Wadden. De noordenwind is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, langs de kust hard, 7 Bft.

Zondagochtend trekt de regen geleidelijk westwaarts weg en wordt het op de meeste plaatsen droog. In de middag breekt de zon op steeds meer plaatsen door, maar een enkele lichte bui blijft mogelijk. Met maxima rond 18°C wordt het iets warmer dan vandaag. In de kustgebieden is de wind noord tot noordoost en matig tot vrij krachtig, aan zee in de ochtend eerst krachtig. Verder landinwaarts wordt de wind zwak uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 30% – Neerslag: 90% kans op 5/15 mm – Temperatuur van 12 tot 18°C – Wind uit het NO 2bft
De verwachtingen van MeteoGenderen (klik op de afbeelding)
 
Share
Joop
By Joop september 26, 2020 13:52

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad