Weersverwachting: Vanmiddag en vanavond regen en veel wind

Joop
By Joop november 15, 2020 12:17

Weersverwachting: Vanmiddag en vanavond regen en veel wind


Vanmiddag en vanavond van het zuidwesten uit regen en veel wind. Morgen wisselend bewolkt, enkele buien. Het is bewolkt en regen en buien trekken van het zuidwesten uit noordoostwaarts en verlaten aan het begin van de avond het land. Daarachter wordt het van het westen uit op een enkele bui na weer droog. Aan het einde van de avond bereiken stevige buien het westen, aan zee is er kans op onweer.

De maximumtemperaturen variëren van 14°C in het westen en noorden tot 17°C in het uiterste zuidoosten. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. In de loop van de middag wordt de wind zuidwestelijk en kunnen er vooral in het westen lokaal zware windstoten voorkomen van 75 km/u. Aan het einde van de avond kunnen er in het zuidwesten vooral tijdens buien lokaal kortdurend zware windstoten optreden van 90-100 km/u.

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt en aan het begin van de nacht trekken buien van west naar oost. In de tweede helft van de nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en komen er verspreid over het land enkele lichte buien voor. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C in een opklaring tot 11°C aan zee. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. In het Waddengebied is de wind aan het begin van de nacht mogelijk hard, 7 Bft.

Morgen overdag is het in het westen wisselend bewolkt, elders is de bewolking dikker en kan soms lichte regen of een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, tot krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 20% – Neerslag: 70% kans op 2/5 mm – Temperatuur van 8 tot 12°C – Wind uit het ZW 5bft

Share
Joop
By Joop november 15, 2020 12:17

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad