Weersverwachting: Veel zon, komende nacht in de noordelijke helft winterse neerslag

Joop
By Joop januari 31, 2021 12:38

Weersverwachting: Veel zon, komende nacht in de noordelijke helft winterse neerslag


Veel zon, eerst kans op lokale gladheid. Komende nacht en morgenochtend in de noordelijke helft winterse neerslag met kans op ijzel.

De zon schijnt vrijwel overal. Er is ook wat sluierbewolking en in het uiterste zuiden van Limburg is het bewolkt. Aanvankelijk is het nog plaatselijk glad, vooral op bruggen, viaducten, op- en afritten. Tegen de avond volgt van het zuidwesten uit dikkere bewolking en in de loop van de avond gaat het in het zuiden af en toe regenen. Het wordt vanmiddag 2 à 3°C. In het uiterste noordoosten is de wind vanochtend nog zwak en zuidelijk. Verder komt de wind uit oostelijke richtingen en is zwak tot matig, later aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de nacht naar maandag raakt het van het zuiden uit bewolkt en gaat er af en toe lichte (winterse) neerslag vallen. In de zuidelijke helft van het land gaat het om regen, verder naar het noorden kan er ook (natte) sneeuw, ijsregen en/of ijzel voorkomen waardoor het plaatselijk (verraderlijk) glad kan worden. Het uiterste noorden lijkt grotendeels droog te blijven. De oostenwind is zwak tot matig, aan zee vrij krachtig en de minimumtemperaturen variëren van +2°C in het zuiden tot -4°C in het noordoosten.

Maandag overdag wordt het van het westen uit geleidelijk overal droog. Later op de dag kan het met name in het noordwesten en noorden opklaren, elders blijft de bewolking overheersen. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het zuiden en rond het vriespunt in het uiterste noordoosten. De wind draait in de loop van de middag naar richtingen tussen noord en noordwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 10% – Neerslag: 60% kans op 1/2 mm – Temperatuur van -1 tot 3°C – Wind uit het NO 3bft

Share
Joop
By Joop januari 31, 2021 12:38

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad