Weersverwachting: Wisselend bewolkt en enkele buien

Joop
By Joop juli 6, 2020 10:07

Weersverwachting: Wisselend bewolkt en enkele buien


Vandaag (6/7) Wisselend bewolkt en enkele buien, in het (noord)oosten mogelijk met onweer. Later van het westen uit afnemend buiig. Ook dinsdag enkele buien.

Het is wisselend bewolkt en in de loop van de ochtend komen steeds meer buien tot ontwikkeling. Vooral in het (noord)oosten is daarbij kans op onweer. Later vanmiddag en vanavond neemt de buiigheid af. Met een maximumtemperatuur van 17°C in het noordwesten tot lokaal 20°C in het zuidoosten is het vrij koel. De wind wordt overal westelijk en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer eerst nog krachtig tot hard, 6-7 Bft. Geleidelijk neemt de wind aan zee iets af. In de avond wordt de wind west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig.

Komende nacht klaart het van het westen uit breed op en wordt het vrijwel overal droog. Het koelt af naar ca. 12°C aan zee en lokaal 7°C in het binnenland. De westelijke wind neemt af naar zwak tot matig. In de loop van de nacht draait de wind naar zuidwest.

Dinsdag overdag zijn er perioden met zon en trekt een smalle zone met buien van west naar oost over het land. In de loop van de middag wordt het van het westen uit meest droog en breekt de zon door. In de avond neemt de bewolking opnieuw toe en gaat het van het westen uit af en toe regenen, met name in het noordwesten van het land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. In de ochtend is de wind nog zuid tot zuidwest en is zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind overal naar west en wordt matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 40% – Neerslag: 50% kans op 0/2 mm – Temperatuur van 9 tot 20°C – Wind uit het ZW 4bft

 
Share
Joop
By Joop juli 6, 2020 10:07

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad