Weersverwachting: Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust

Joop
By Joop september 24, 2020 07:59

Weersverwachting: Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust


Opklaringen en in het noorden een bui, vanmiddag van het westen uit perioden met regen. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust.

Er zijn brede opklaringen en vooral in het noorden komen nog enkele buien voor. In de loop van de middag neemt de bewolking van het westen uit toe, waaruit van tijd tot tijd regen valt. De middagtemperaturen variëren van 16°C in de kustgebieden tot 19°C in het oosten en zuidoosten. De zuidwestelijke wind is boven land overwegend matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en eerst mogelijk hard, 7 Bft. Na een windafname in de ochtend neemt de wind in de eerste helft van de middag weer tijdelijk toe en wordt aan zee en op het IJsselmeer enige tijd hard, 7 Bft. Aan de westkust is er dan kans op windstoten rond 70 km/u.

Komende nacht zijn er aan de westkust enkele buien, landinwaarts zijn er opklaringen en blijft het meest droog. De minimumtemperaturen loopt uiteen van 8°C in het zuiden tot 11°C aan zee. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is overwegend matig, aan de kust vrij krachtig.

Vrijdag zijn er zonnige perioden, in de loop van de dag neemt de buiigheid toe, vooral in het westen en zuiden. Hierbij is er kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zuid tot zuidwest en zwak tot matig, in de kustgebieden vrij krachtig. Vanaf het einde van de middag steekt er in het zuidwesten een (vrij) krachtige (5-6 Bft), langs de zuidwestkust harde tot stormachtige (7-8 Bft) west- tot noordwestenwind op met daar zware windstoten van 75-90 km/u, langs de zuidwestkust 90-100 km/u. In de avond breidt dit windveld zich nog iets noordoostwaarts uit. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 40% – Neerslag: 60% kans op 1/4 mm – Temperatuur van 9 tot 15°C – Wind uit het ZW 4bft.

De verwachtingen van MeteoGenderen vindt u hieronder

Share
Joop
By Joop september 24, 2020 07:59

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad

RSS Amber Alert

  • Er is een fout opgetreden, wat waarschijnlijk betekent dat de feed uit de lucht is. Probeer later opnieuw.
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad