Wereldlichtjesdag Altena

Joop
By Joop november 25, 2018 11:26

Wereldlichtjesdag Altena

ALTENA – Op elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Om 19.00 uur ’s avonds worden, plaatselijke tijd, wereldwijd kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo ontstaat er door de verschillende tijdzones een golf van licht over de hele wereld.

Dit jaar wordt op 9 december in het Gemeentecentrum de Hoogt in Uitwijk stil gestaan bij het verlies van een kind, broer(tje) of zus(je). Het maakt hiervoor niet uit hoe lang het geleden is dat het kind is overleden of hoe oud het was. De bijeenkomst begint om 18.30 uur, inloop is vanaf 18.15 uur. Er worden gedichten en verhalen voorgelezen en het lied ‘precious child’ zal gezongen worden. Rond 19.00 uur worden de namen van de overleden kinderen genoemd en een kaarsje voor hen aangestoken. Na afloop is er nog gelegenheid om met elkaar na te praten.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar info@wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl en voor meer informatie kunt u naar www.wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl.

 

Share
Joop
By Joop november 25, 2018 11:26

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad