Wethouder Wim de Jong legt zijn functie neer (CDA Werkendam)

Joop
By Joop maart 23, 2016 11:46

Wethouder Wim de Jong legt zijn functie neer (CDA Werkendam)

Raadslid Matthijs van Oosten beoogde opvolger.

Wim de Jong legt na 10 jaar wethouderschap zijn functie neer. Op 11 april 2006 werd hij beëdigd als wethouder van de gemeente Werkendam.

Foto: gemeenteWerekendam

Foto: gemeente Werkendam

Wim de Jong: ”Ik ben onlangs 68 jaar geworden en ga genieten van mijn pensioen.
Het is tijd voor de nieuwe generatie om het stokje over te nemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger de belangen van onze inwoners geheel in de CDA-lijn perfect kan behartigen en ik geef hem hiervoor dan ook graag de ruimte.”

Het CDA vindt de keuze van de wethouder erg jammer, maar respecteert het besluit.

Raadslid Otto van Breugel namens de fractie: Wim heeft de afgelopen 10 jaar veel bereikt. Niet alleen voor het CDA, maar voor de hele gemeente. Hij heeft zich voor alle kernen ingezet. Als oud-ondernemer kende hij de wensen en behoeften van het bedrijfsleven als geen ander. De portefeuille Economische Zaken was hem dan ook op het lijf geschreven. Andere speerpunten in zijn portefeuille waren verkeer en vervoer, de havens, recreatie en toerisme, openbare werken en ‘water’.

Wij zijn Wim zeer erkentelijk voor al zijn inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren.

Raadslid Matthijs van Oosten op 12 april voorgedragen als opvolger
Matthijs van Oosten is de beoogd opvolger. Naar verwachting kan hij in de extra raadsvergadering van 12 april a.s. worden beëdigd. Matthijs is sinds 2014 raadslid voor het CDA. Hij combineert zijn raadslidmaatschap met een voltijdbaan als HBO-docent bij de Hogeschool Rotterdam.

Matthijs zit sinds zijn aantreden in de commissie Grondgebied. Hij is namens het CDA woordvoerder voor onder andere Ruimtelijk Ordening en Milieu en Duurzaamheid. Vanaf 2011 was hij voor de partij actief als burgerraadslid en als voorzitter van het CDJA Werkendam. Hij wordt gekenmerkt door zijn grote mate van betrokkenheid en belangstelling voor iedereen.

Voormalig raadslid Douwe Altena keert terug in de fractie
Op 12 april wordt de heer Douwe Altena geïnstalleerd als raadslid. De heer Altena was eerder van 2007 tot 2014 lid van de gemeenteraad namens het CDA.

Share
Joop
By Joop maart 23, 2016 11:46

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad