Wmo-cliënten in Altena zeer tevreden. Verbetering in vergelijking met vorig jaar

Joop
By Joop september 22, 2018 11:19

Wmo-cliënten in Altena zeer tevreden. Verbetering in vergelijking met vorig jaar

Elk jaar voeren gemeenten een anoniem onderzoek uit naar de ervaringen van inwoners die ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het heeft betrekking op alle Wmo gebieden: hulpmiddelen, deeltaxi, begeleiding, hulp bij het huishouden of vervoer. De gemeente krijgt inzicht in hoeverre de voorzieningen de Wmo-doelen realiseren, met name op het gebied van zelfredzaamheid en participatie.

Wmo-clienten in Altena zijn zeer tevreden
Wmo-cliënten uit Altena zeer tevreden over het contact met hun gemeente en de kwaliteit van de ondersteuning. Vorig jaar was de bekendheid met de onafhankelijke cliëntondersteuning laag. Nu is die verdubbeld. Loket Altena (gemeenten Werkendam en Woudrichem) stuurt een folder mee met de afspraakbevestiging voor het keukentafelgesprek. Aalburg biedt in de (schriftelijke) afspraakbevestiging de inzet van een onafhankelijk cliëntondersteuner aan.

 Wethouder Cees Schreuders namens de drie colleges: “Heel mooi om te constateren dat onze inwoners die Wmo-ondersteuning krijgen, nu zeer tevreden zijn daarover. De iets minder goede uitslag van vorig jaar hebben we ons aangetrokken. We zijn ermee aan de slag gegaan en het effect mag er zijn. We gaan de stijgende lijn doorzetten!”

Scores liggen boven het landelijk gemiddelde
De cliënten uit Aalburg gaven hun gemeente het hoogste cijfer, namelijk een 7,7. Werkendam kwam uit op een gemiddelde van 7,6 en Woudrichem op 7,5.
Het landelijk gemiddelde is 7,2.

Dit bercht is 622 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 22, 2018 11:19

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad