Wordt jij de IJzeren Man (m/v) van 2019?

Joop
By Joop mei 10, 2019 21:51

Wordt jij de IJzeren Man (m/v) van 2019?

Ben er bij op 1 september, doe mee en wordt de IJzeren Man (m/v) van 2019

Vorig jaar was de eerste Vughtse Zwemloop in de IJzeren man een groot succes. Een kleine 200 deelnemers liepen op 9 september het water in om voor de eeuwige roem als eerste na een combinatie van rennen en zwemmen als eerste over de streep te komen. De primeur van die eeuwige roem als IJzeren Man hadden op de 10 km bij de heren Bart Pinkse/Jurriaan Schuring (ex aequo) en bij de dames Marit Roovers. Bij de 5 km waren de eerste plaatsen weggelegd voor Mitch Kolkman en Maaike Vooren. De anderen zetten allemaal een persoonlijk record op deze baan neer.

Dit jaar worden alle deelnemers in staat gesteld om hun klasse opnieuw te bewijzen. Op 1 september 2019 zal het water van de IJzeren Man Vught opnieuw golven tijdens de tweede IJzeren Man Zwemloop. De samenwerking tussen Prins Hendrik en De Dommelbaarzen krijgt dit jaar een vervolg bij dit sportieve evenement voor alle Vughtenaren van jong tot oud. Doe mee of kom kijken.

Voor wie het vorig jaar gemist heeft: bij een zwemloop, de naam zegt het al, wordt er eerst een stuk gezwommen en daarna hardgelopen. “Na het instant succes van 2019 lag het voor de hand om dit jaar een nieuwe editie te organiseren. Het zag er bovendien prachtig uit, al die gekleurde badmutsjes bij de start”, aldus Hennij Oldenhave, voorzitter van de Wedstrijd Organisatie Commissie van Prins Hendrik. “De leerpuntjes van vorig jaar zorgen ervoor dat het deze keer weer net wat beter en groter kan dan afgelopen jaar” vult Jelle Beerens aan. Hij is de voorzitter van de IJzeren Man Zwemrace organisatie, een onderdeel van de Dommelbaarzen dat dit jaar voor de achtste keer in de naoorlogse geschiedenis een openwaterwedstrijd in de IJzeren Man organiseert. Jelle vervolgt: “we maken ook dit jaar weer gebruik van de gelukkige omstandigheid dat we voor onze openwaterwedstrijd de noodzakelijke randvoorwaarden toch al in en rondom het water opbouwen. Vanuit onze ervaring hebben we gezien dat we met een net wat andere indeling van het terrein nog meer mensen de gelegenheid kunnen bieden om deel te nemen en te genieten van de unieke locatie die de IJzeren Man is”.

De inschrijving is geopend vanaf 1 mei via www.inschrijven.nl.

Om goed voorbereid aan de zwemloop te beginnen kunnen belangstellenden in de zomermaanden trainen in de IJzeren Man. De faciliteiten daarvoor worden door De Dommelbaarzen beschikbaar gesteld. Vanaf 16 mei wordt er voor sporters die de borstcrawl beheersen en 250 meter aan een stuk kunnen crawlen drie keer binnen en drie keer buiten getraind. Binnen wordt aan de techniek geschaafd en buiten wordt die techniek in de praktijk gebracht. Je kunt je nu voor die trainingen inschrijven via Start-to-Swim@dommelbaarzen.com. Ook hier geldt: wees er snel bij. Hoewel er buiten plaats genoeg is, is het aantal plaatsen binnen beperkt door de afmetingen van het zwembad.

Bij deze roepen we alle belangstellenden op om 1 september in hun agenda te zetten en zich dan aan te melden voor de eerste IJzeren Man Zwemloop. Tot dan, in de IJzeren Man!

Foto: Jos Dinkelberg

Share
Joop
By Joop mei 10, 2019 21:51

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad