WSV gaat voor de medailles bij WK Skiffies

Joop
By Joop juli 7, 2019 19:10

WSV gaat voor de medailles bij WK Skiffies

WOUDRICHEM – Komende week van 8 tot 14 juli is WSV Woudrichem goed vertegenwoordigd bij het 3 jaarlijks Wereld Kampioenschap Skiffies in Stranraer in Schotland.

Het WK wordt gevaren in St Ayles Skiffs. Dit zijn een soort sloepjes (niet de skiffs zoals we in NL gewend zijn) waarvan er bij de WSV Woudrichem 4 varen, ook Gorinchem, Nijkerk, Groningen en Heusden hebben zulke boten om mee te roeien. De laatste aanwinst is de St Ayles skiff die gebouwd is door het Willem van Oranjecollege die nog maar net terug is van hun roeitocht van Altena in Duitsland naar Altena in Nederland.
 
Het is de derde keer dat de WSV Woudrichem deelneemt aan het WK, dat 3 jaarlijks plaatsvindt. De delegatie die deelneemt is nog niet eerder zo groot geweest. Er zijn ruim 35 roeiers aanwezig die in verschillende klassen deelnemen.
 
De St Ayles skiff is in Schotland ontstaan om de leefbaarheid van de dorpen te stimuleren. Het motto van het St Ayles skiff roeien is namelijk: samen bouwen, samen roeien, samen onderhouden. Verschillende dorpen roeiden intussen al jaren tegen elkaar. Het fenomeen is steeds groter geworden waardoor nu dus 3 jaarlijks het WK georganiseerd wordt.
 
Kamp Holland is intussen ingericht en in kleine clubjes arriveren alle roeiers.
foto’s: archief Regatta 2017

Dit bercht is 190 keer gelezen

Share
Joop
By Joop juli 7, 2019 19:10

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg