Zorgplein Maaswaarden zwaar getroffen door Corona

Joop
By Joop december 4, 2020 17:45

Zorgplein Maaswaarden zwaar getroffen door Corona


Wijk en Aalburg – Tijdens de Coronatijd wordt er bij de verschillende zorgverleners alles aan gedaan om besmetting te voorkomen, maar helaas komt het virus toch ongemerkt binnen. Zo werd vandaag bekend gemaakt dat Zorgplein Maaswaarden, ondanks de voorzorgen, zwaar is getroffen door Corona. Op de afdeling Rib (4 bewoners) en de afdeling de Haven (25 bewoners) zijn besmettingen geconstateerd. Hoeveel van de bewoners is besmet is nog niet met zekerheid te zeggen. Ook in de afdeling thuiszorg zijn verdenkingen van besmetting.

Door: Joop Lankhaar

Maar ook onder het verzorgend personeel zijn behoorlijk wat verdenkingen van Corona geconstateerd. Op dit moment zijn er 50 mensen ziek thuis en loopt de verzorging gevaar omdat er niet genoeg mensen beschikbaar zijn om zorg te verlenen.  Maaswaarden is druk bezig om de weggevallen plekken op te vullen.

Door deze toestand is er een opname stop tot 4 januari, waarna verder wordt gekeken hoe de situatie dan is. De thuiszorg wordt afgeschaald tot de noodzakelijke zorg. Overleg met werkgroepen, commissies en teams zullen voorlopig niet plaatsvinden en zijn uitgesteld tot begin januari.

Inmiddels is de organisatie ROC’s, “Handen voor de zorg”,  benadert of ze bij kunnen springen om de wegevallen plaatsen, gedeeltelijk kunnen opvullen. Gelijk na het bekend worden zijn verschillende instanties geïnformeerd: Raad van Toezicht, cliëntenraad, burgemeester en wethouder en de huisartsen. Er worden op dit moment dagelijks snel-testen gedaan binnen Maaswaarden om bewoners en personeel zo snel mogelijk een uitslag te kunnen geven.

Al met al een flinke tegenslag voor Maaswaarden, die er tot nu toe de dans hebben ontsprongen.

Maaswaarden kan dus wat extra handen gebruiken in deze moeilijke tijd. Wie wat kan betekenen voor Maaswaarden kan zich melden via: info@maaswaarden.nl

 

 

Share
Joop
By Joop december 4, 2020 17:45

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad