ZVDO’74 en AquaAltena faciliteren EK kwalificatie moment voor jeugdtriatleten

Joop
By Joop augustus 10, 2020 16:28

ZVDO’74 en AquaAltena faciliteren EK kwalificatie moment voor jeugdtriatleten


Andel, Afgelopen woensdag mochten 4 junior atleten van triathlon vereniging De Langstraat uit Waalwijk een poging doen om zich te plaatsen voor het EK clubteams mixed relay in Portugal. Onder toeziend oog van NTB jurylid George Kingma, wiens dochter op dit zelfde onderdeel geplaatst is voor de Olympische spelen in Tokio.

Waren deze atleten eerder op de avond al gestart op de atletiekbaan baan in Waalwijk om een scherpe tijd neer te zetten op het loop onderdeel. Onder niet al te gunstige en tropische omstandigheden wist dit team bestaande uit Soo Yin van Noorloos, Sem Lazeroms, Roos Englebert en Tim Manders een tijd neer te zetten van 22 minuten en 52 seconden.

Dit was op 6400 meter net geen 17 kilometer per uur. Een mooi begin van de kwalificatie zeker omdat dit team eigenlijk betere zwemmers in huis heeft. Na de finish van het lopen moest er binnen 90 minuten gestart worden met het zwemmen.

Zwem vereniging Den Otter was zo vriendelijk om het zwembad  voor de triatleten al wedstrijd klaar te maken. De lijnen lagen er in en de bodem lag op de perfecte diepte voor de zwemmers. Deze triatleten  waren bijzonder te spreken over AquaAltena ze ervaarden het als een fijn bad.

 Er kon op tijd gestart worden voor een gezamenlijke zwem afstand van 1200 meter. Na 14 minuten en 35 seconden werd de tijd stil gezet, hiermee kon het team tevreden zijn. Met de behaalde totaal tijden wist dit team zich op de tot nu toe eerste plaats te nestelen. Met nog enkele dagen te gaan hebben nog twee sterke teams, Almere en Aalsmeer de mogelijkheid zich te kwalificeren.

De NTB (Nederlandse triathlon bond) moet uiterlijk 12 augustus de EK inschrijving uitvoeren., nog een paar spannende dagen voor de atleten.

Namens de atleten via deze nogmaals een dank je wel richting AquaAltena en ZVDO’74

Foto aangeleverd door ZVDO

Share
Joop
By Joop augustus 10, 2020 16:28

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad