ZVDO’74 scoort op estafettes tijdens Competitie

Joop
Door Joop oktober 1, 2017 21:07

ZVDO’74 scoort op estafettes tijdens Competitie

De zwemselectie van ZVDO’74 is op 30 september jl. het seizoen gestart met de eerste wedstrijd in de wedstrijdenreeks van de landelijke competitie in de C-klasse. ZVDO’74 organiseerde de wedstrijd zelf in AquaAltena te Andel en zwom samen met de verenigingen ZPB-H&L en Van Vliet Barracuda. De meeste zwemmers hebben reeds hun eerste wedstrijd gehad door deelname aan de recente juniorenwedstrijd of de Biesbosch Open Water Race 2017. Voor de zwemclub is dit echter een wedstrijd die ‘voor de punten’ telt. ZVDO’74 zag op de estafettes haar zwemmers topprestaties leveren.

Foto: ZVDO’74

De wedstrijd werd gestart met de eerste estafetteafstand 4 x 100 meter vrije slag. Britte Kant, Sanne van Lith, Jet Kamphuis en Femke van Breugel wisten gezamenlijk te imponeren door zestien seconden sneller te zwemmen dan hun inschrijftijd.

De langste afstand van het programma, de 400 meter vrije slag, werd door de heren en dames sterk gezwommen. Sven Westerlaken, Bastiaan van Muyden en Jeffrey van der Mooren zwommen alle drie persoonlijke records. Bij de dames evenaarde Petri Velthuis Renske Den Dekker hun persoonlijke record.

Arnold Bok pakte zijn eerste persoonlijke record van het seizoen op de 100 meter wisselslag en zwom een vlakke 100 meter schoolslag. Kelly Hoegee had haar ritme op de schoolslag te pakken en zwom twee seconden onder haar inschrijftijd op deze 100 meter. Wim Crielaard kwam alleen uit op de 100 meter schoolslag, maar zette een nieuw persoonlijk record neer met een kleine seconde als tijdsverbetering. Wim Vos knalde op de 50 meter rugslag nog een halve seconde van zijn tijd af.

Bij de meisjes waren het Tessa Den Dekker die haar PR verbeterde op de 100 meter rugslag en de drie meiden Danine Besselink, Marit Westerlaken en Lisette Groenendijk deden hetzelfde op de 200 meter vrije slag. Femke van Breugel pakte haar grootste verbetering op de 100 meter vlinderslag met zeven seconden tijdsverbetering. Britte Kant haalde er zelfs 10 seconden vanaf op deze afstand. Esther Pullen en Ronja van Lith waagden zich voor het eerst op deze afstand en zwommen hem zuiver uit.

In de categorie jongens zwom Harber den Hartog in een mooie race op de 200 meter schoolslag een nieuw persoonlijk record. Mitchell van der Mooren en Damian van Andel sloegen met respectievelijk vijf en zes seconden een gat in hun vorige beste prestatie. Jetse Brienen zwom samen met Yulian Oppenhuizen de 100 meter rugslag, maar kwamen beiden een seconde tekort voor tijdsverbeteringen.

Voor de jongens Bart de Fijter, Jens Westerlaken en Jurre Scholten was de 100 meter rugslag de afstand om persoonlijke records te vestigen. Alle drie wisten ze dit te doen. Jet Kamphuis, Sanne van Lith en Julia Kant deden dit gezamenlijk zowel op de 50 meter vrije slag als op de 100 meter wisselslag!

De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. Tijdens deze estafettes ontplofte het zwembad door luidkeelse aanmoediging door deelnemers en supporters van alle drie de ploegen.

De eerste afstand 4 x 100 meter wisselslag werd door Lisanne van Giessen (rugslag), Robina Hoegee (schoolslag), Petri Velthuis (vlinderslag) en Renske Den Dekker (vrije slag) gezwommen. Alle vier de dames haalden hun persoonlijk record of zwommen zelfs sneller en wisten daarmee bijna drie seconden van hun inschrijftijd af te zwemmen.

Met een overschot aan adrenaline zwommen Yulian Oppenhuizen, Sven Westerlaken, Jeffrey van der Mooren en Bastiaan van Muyden de 4 x 100 meter vrije slag. Deze heren zwommen zelfs vier seconden van hun inschrijftijd af door hun persoonlijke records te evenaren of zelfs sneller dan ooit te zwemmen.

Dit bercht is 552 keer gelezen

Share
Joop
Door Joop oktober 1, 2017 21:07

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg